Снимка: Novini.bgКонцепцията ми не е научен труд, а е с чисто

...
Снимка: Novini.bgКонцепцията ми не е научен труд, а е с чисто
Коментари Харесай

Иван Гешев: Време е прокуратурата да поеме отговорност за собственото си управление

Снимка:  Novini.bg

Концепцията ми не е теоретичен труд, а е с чисто практическа устременост. Към нея не би могло да има условия за висок теоретичен жанр. Тя е чисто стратегически документ. Това сподели по време на чуването му във Висшия правосъден съвет зам.-главният прокурор и единствен кандидат за нов основен прокурор Иван Гешев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Увереност, че ще се оправя с отговорностите, дилемите, проблемите, които биха стояли пред мен, в случай че бъда определен и че имам сътответния административен потенциал ми дават дългогодишният ми стаж в правоохранителните органи и действителният ми управнически стаж на разнообразни равнища в прокуратурата, съобщи Гешев.

При ясните офанзиви против мен, против фамилията ми и против прокуратурата, мотивацията ми е доверието на прокурорите от колегията, което е доверие освен към мен, а и към сътрудниците и към поститнатото от тях. Аз бях наясно, че имам поддръжката им да вземам участие в тази процедура и всякакво друго решение би било изменничество към труда им от последните години, което очевидно дава резултати и към този момент се регистрира от Европейската комисия. Смятам, че е време прокуратурата да поеме сама отговорност за личното си ръководство. Това очевидно не е единствено мое мнение, а и на съвсем цялата професионалната общественост, видно от рекомендациите, които постъпиха във Висшия правосъден съвет, уточни претендентът за основен прокурор.

В България съществуват политико-икономически кръгове със сериозен финансов и политически запас, те несъмнено са наранени от дейностите на прокуратурата. През годините те се хранеха от това говорене и изграждаха идеологическата си база върху компроматни офанзиви против прокуратурата и правосъдната власт. Аз не одобрявам това, че се пробват да ми кажат кое е истина и кое не е истина, кое е неистина и кое не е неистина, че ще се събудя и ще излезе следващата хибридна публикация, с която ще обидят теб и фамилията ти, че ще се опитат да те омаскарят и да оцапат името ти. За да не излезе на следващия ден следващата подправена вест, че аз не съблюдавам демократичните полезности и че това е политическо говорене, аз не считам да не разрешавам непознатото мнение, само че не одобрявам метода да ми се споделя на мен какво да мисля и приказвам. Това не е политическо мислене, а отговор на политическа офанзива. Тези офанзиви постепенно уронват престижа освен на прокуратурата, а и на цялата правосъдна власт, съобщи Иван Гешев.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР